Varför vi finns

Näsets Badförening i Möttvik är en förening för bad och båtliv, men vårt främsta mål är kanske ändå möjligheten till ett trevligt socialt umgänge för oss som bor i närområdet.
Med detta mål för ögonen tror vi att många frågeställningar leder oss till rätt svar.
Förutom de fasta arrangemangen med bad, båtar, midsommarfest och två föreningsmöten/städdagar per år, har vi ofta olika trevliga aktiviteter i mån av initiativkraft bland medlemmarna.
Exempel på aktiviteter är Hamnfest efter sommaren, Afterwork Pub, Ostronfest, Robert Burnsfirande, Trettondagskul, Sykvällar, Yoga och Gymmix-pass.

Några tankar om hur vi skapar och bevarar det goda sociala livet:
• Kom gärna med förslag till trevliga arrangemang. Om du verkligen vill att det skall bli av så bör du räkna med att själv ta en stor del av ansvaret för planering och utförande. Ofta är det organisation och planering som är den trånga sektorn. Folk som kan jobba finns ofta om man slipper tänka så mycket.

• Tänk på att föreningen sköts med idéellt arbete – ingen får betalt. Föreningen funkar bäst när alla tar personligt ansvar för att allt är rent och snyggt och att stämningen i föreningen och mellan oss medlemmar är god.

• Om du tycker att något fungerar dåligt – fundera gärna på förbättringsförslag som du själv är villig att vara med att genomföra.

• Fråga gärna först vad du kan göra för föreningen sen vad föreningen kan göra för dig.

Tänk om vi alla
• Plockar upp fimpar och skräp så fort vi ser något ligger och skräpar på området
• Vuxna håller ihop och bevarar sunda normer för våra barn och ungdomar. Normer som bygger på stort personligt ansvar. Det är inget fel på att ungdomar är ”busiga”. Då är det viktigt att vi vuxna stöttar varandra och håller ihop normen.